Безробітні можуть стати патронатними виховалетями

Днями у Службі у справах дітей Тиврівської селищної ради було проведено інформаційний семінар на тему: «Сімейний патронат в Україні».

Метою проведення заходу був пошук кандидатів в патронатні вихователі та формування позитивної громадської думки щодо послуги патронату.

Під час заходу безробітних було поінформовано про те, що патронат над дитиною – альтернатива безробіттю та сучасна сімейна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який включає в себе тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічну реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Присутні  ознайомилися із алгоритмом надання послуги патронату над дитиною, особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання.

Корисною для безробітних була інформація про те, що патронатний вихователь – це робота. І за свою роботу людина отримує грошове забезпечення в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

На завершення заходу було підведено підсумок, що сімейний патронат – справа  потрібна та благородна, така соціальна послуга має зайняти ключове місце в державній системі підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дітей.