Зима відступає, а, отже,  палії сухостою традиційно активізуються ????????????

 

Вочевидь, вони підзабулися, що вже два роки як парламент прийняв ??закон щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу??

В документі прописані досить суттєві суми, які порушники, спіймані на гарячому, мають сплатити. 

 

Отож нагадаємо усім потенційним порушникам українського законодавства, що   Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля», зокрема, передбачено:  

?за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - штраф  від 91 800 до 153 тис. грн або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

?за  пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – штраф від 4590 грн до 15 300 грн. 

??Тож #ДСНС активізує свої  протипожежні  рейди відкритою місцевістю і попереджає: карати будемо строго у відповідності до закону. 

Виправдання типу «та я лише картопляне бадилля на городі хотіла спалить!»  ???????????? прийматися не будуть!

Фото без опису