Шановні громадяни, на даний час залишається актуальна проблема криміногенної обстановки, як в цілому в Україні, так і на території  Тиврівської ТГ.

Щоб профілактувати ріст вчинення злочинів та правопорушень, попередити небажане загострення криміногенної ситуації, працівники СПД №1 ВП №2, посилюють нагляд в сільській місцевості, що характерно доведено оперативно-профілактичними відпрацюваннями на території  Тиврівської ТГ, відповідно у поточному році проведено 65.

 Протягом 2022 року до СПД №1 ВП №2 ВРУП надійшло та зареєстровано заяв та повідомлень громадян  - 4217, із них розглянуто  ДОП - 73 у порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян». Також внесено слідчим відділом ВП №2 до ЄРДР  - 312 кримінальних правопорушень, з них розкрито ДОП - 6.

Притягнуто працівниками СПД №1  ВП №2 до адміністративної відповідальності -1556 правопорушників із них ДОП - 134.

Наведені приклади вказують на те, що в сільських населених пунктах нерідко порушується комендантська година, трапляються випадки хуліганських дій та інших правопорушень, особливо у вечірній та нічний час. Як засвідчує поліцейська практика, часто, саме таке «дозвілля» стає підґрунтям вчинення злочинів.

З метою не допущення вчиненню злочинів та правопорушень, пропоную:

  • Обмежити роботу розважальних закладів до 22.00 год.;
  • Голові виконавчого комітету, з працівниками ОВС провести заплановані перевірки за місцем проживання осіб, які схильні до вчинення злочинів та правопорушень, з  метою не допущення ними протиправних дій.
  • Приймати активну участь з працівниками ОВС по виявленню точок із самогоноварінням, та фактів появи громадян у громадських місцях в нетверезому стані, вчинення ними хуліганських дій.
  • Забезпечити належну співпрацю між виконавчим комітетом та ОВС.
  • Голові Тиврівської ТГ докласти максимум зусиль для створення на базі Тиврівської селищної ради громадського формування по охороні громадського порядку.

Також керівництво СПД №1 ВП №2 наголошує усім громадянам про необхідність безумовного дотримання обмежень комендантської години та просить всіх жителів населених пунктів у разі появи в селі підозрілих осіб кавказької, циганської зовнішності, та осіб які намагаються здійснити скупку металобрухту, та осіб які намагаються продавати різні підозрілі товари негайно повідомляти дільничного офіцера поліції або чергову частину Тиврівського ВП по телефону 2 – 12 – 02 або 102.  

 

                                         Дякую за увагу.

 

Ст. ДОП СПД №1  ВП № 2

капітан поліції                                          о/п                            Василь ЧЕРНАТА