Прокуратура України

ВІННИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

21020, м. Вінниця, пров. Цегельний, 8     тел. (0432) 32-92-00 факс:(0432)  67-06-67

 

«ПОГОДЖЕНО»

Керівник Вінницької окружної

прокуратури Вінницької області

 

______________ Є. Комаровський

«___» червня 2021 року

 

 

Протидія корупції

 

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» органи прокуратури є спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції.

Інформую громадськість, що з часу початку роботи Тиврівського відділу Вінницької окружної прокуратури (з 15 березня 2021 року), діяльність якого поширюється на територію Тиврівської, Сутисківської та Гніванської територіальних громад, прокурорами зареєстровано 3 кримінальних провадження в сфері протидії корупції (щодо можливих зловживань під час здійснення публічних закупівель), розглянуто 2 раніше внесених подання щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, забезпечено участь у розгляді Тиврівським районним судом 4 справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією.

Для прикладу, 25.03.2021 судом визнано винним депутата Тиврівської селищної ради Тиврівського району Вінницької області у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн. за неповідомлення наявності у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів (голосування за свого зятя) при вирішенні питання селищною радою про призначення старости одного із сіл Тиврівської ОТГ.

05.04.2021 судом у зв’язку із закінченням строків притягнення особи до адміністративної відповідальності закрито провадження у справі стосовно колишнього поліцейського, який в 2019 році без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, 20.05.2021 та 24.05.2021 судом визнано винним керівників медичних установ смт. Тиврова та м. Гнівані Вінницької області у вчиненні ними адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП з накладенням адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн. на кожного за неповідомлення наявності у кожного з них реального конфлікту інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів (прийняття на роботу та преміювання дружин) при здійсненні ними організаційно-розпорядчих функцій.

На даний час, постанови суду правопорушниками виконано, штрафи сплачено в повному обсязі.

Робота по виявленню, фіксації корупційних правопорушень та притягнення винних осіб до відповідальності продовжується.

 

 

Прокурор Тиврівського відділу

Вінницької окружної прокуратури                                Максим Веселовський

 

Фото без опису