Увага! Пероральна вакцинація тварин!

Орієнтовно з 15 вересня 2021 року заплановано розпочати осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу із застосуванням авіатранспорту.

Під час кампанії буде оброблена площа у кількості 22,430 тис. км², при цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин. Заплановано розповсюдити 560,7 тис. доз приманок.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з вакциною проти сказу "Орісвак".

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.

Розповсюдження вакцини відбуватиметься над польовими та лісовими угіддями області поза територіями населених пунктів, болотами, водоймищами, авто- та залізничними шляхами.

Звертаємось до мешканців області з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. Заздалегідь дякуємо за розуміння!

УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками АН-2 над лісовими та сільськогосподарськими угіддями. Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території області.

Головне управління Держпродспоживслужби 

у Вінницькій області