КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПРОФЕСІЙНИЙ ДОГЛЯД

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі» від

6 жовтня 2021  № 1040, якою запроваджено новий механізм виплати компенсації громадянам, які надають соціальні послуги з догляду та мають відповідну професійну підготовку.

Впровадження в дію постанови умовно розподілено на три етапи.

Перший етап - Підготовка та перепідготовки фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду.

Особам, які будуть надавати соціальні послуги на професійній основі без  здійснення підприємницької діяльності для отримання компенсації необхідно пройти професійне навчання основам догляду.

Другий етап. Звернення особи, яка потребує надання соціальних послуг з догляду на професійній основі.

Третій етап. Організація надання фізичними особами соціальних послуг з догляду на професійній основі.

Компенсація призначається і виплачується фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, пройшли підготовку та перепідготовку з основ догляду і, які:

  • не перебувають у трудових відносинах;
  • не є фізичними особами – підприємцями;
  • не провадять незалежної професійної діяльності;
  • не перебувають на обліку як безробітні.

Виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

За  більш детальною інформацією можна звернутися до відділу соціального захисту, соціального забезпечення  та охорони здоров’я Тиврівської селищної ради за адресою:  смт.Тиврів, вул. Тиверська,47

Фото без опису