Фото без опису

27 січня, в рамках Всеукраїнського уроку з мінної безпеки «Все у твоїх руках», рятувальники разом із поліцейськими провели низку занять серед школярів. Аби поглибити знання покоління, що підростає щодо правил поводження з невідомими та вибухонебезпечними предметами, надзвичайники залучили представників вибухотехнічного відділу та ювенальної превенції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області.

Зокрема, перший урок для учнів Тиврівського наукового ліцею розпочався сьогодні незвично. Замість традиційного навчання за партою, старшокласників запросили в актову залу. Там, на них вже очікували рятувальники та поліцейські з цікавою лекцією. Фахівці спецслужб розповіли дітям про завдання, які доводиться виконувати під час несення служби, на які зазвичай виклики залучаються, а також наголосили на основному алгоритмі дій людини у разі виявлення невідомого підозрілого предмета. Рятувальники звернули увагу  молоді на місця, де громадяни часто виявляють небезпечні предмети часів минулих війн, серед них: лісосмуги, водойми та присадибні ділянки. Лише минулого року піротехнічний підрозділ Аварійно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Вінницькій області здійснив 116 виїздів, під час яких надзвичайники вилучили та знищили 277 боєприпасів. Фахівці ДСНС зазначили, що лише свідомість багатьох вінничан, знання правил безпеки життєдіяльності людини та своєчасне інформування екстрених служб, у вищезазначених випадках, не призвело до трагічних наслідків. Своєю чергою, фахівці Нацполіції закликали педагогів та учнів бути більш обачними у громадських місяцях й транспорті та пояснили, як необхідно реагувати на залишену без нагляду сумку, пакет та валізу, а саме: куди дзвонити, що повідомляти і як діяти.

Цього ж дня з такою інформаційно-роз’яснювальною роботою рятувальники та поліцейські завітали у опорний заклад загальної середньої освіти смт. Тиврів. 

Крім того дітям та дорослим було ще прочитано лекцію з питань пожежної безпеки в побуті та правил поведінки на воді.