Три мільйони гривень виділили з обласного бюджету на першочергові потреби функціонування територіальної оборони Вінниччини

Напередодні, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов звернувся в обласну раду з пропозицією скликати позачергову 18 сесію обласної ради на 15 лютого з метою виділення фінансування для територіальної оборони Вінницької області.

До порядку денного сесії були внесені три питання, які потребують фінансування за кошти обласного бюджету для оперативного розгортання підрозділів територіальної оборони Вінницької області. А саме:

- Про внесення змін та доповнень до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки;

- Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2021 рік;

- Про внесення змін до рішення 15 сесії обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року № 288 «Про обласний бюджет Вінницької області на 2022 рік».

«Три мільйони гривень виділили з обласного бюджету на першочергові потреби функціонування територіальної оборони Вінниччини. Усі присутні 66 депутатів Вінницької обласної ради проголосували «за»,- коментує голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Сьогодні потрібні обладнані приміщення для пунктів управління штабів Територіальної оборони у кожному районі області. 7 батальйонів територіальної оборони вже сформовано у Вінниці та у кожному з шести районів області - Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському та Хмільницькому.

Це необхідно зробити швидко. На сьогодні ситуація під контролем. За потреби буде вжито необхідних заходів. Дії на випадок загострення ситуації відпрацьовані, міські та обласні департаменти знають, що робити. Зауважу, що у Вінниці одна із найкращих в Україні систем оповіщення».

Також вчора були розіслані листи на територіальні громади з рекомендацією провести позачергові сесії на місцях та виділити фінансування та територіальні діючі батальони.

Завдання територіальної оборони - захищати територію, людей, які на ній проживають, важливі об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Територіальна оборона має бути вчасно та в достатній мірі профінансована у Вінницькій області - це наша спільна відповідальність!

@Вінницька обласна державна адміністрація

#Сергій_Борзов_голова_Вінницької_ОДА

Фото без опису