м

Публікація погоджена

«22» лютого 2022 року

 

Керівник Вінницької окружної прокуратури

             Євген КОМАРОВСЬКИЙ

                                                             __________________________

 

 

За активної позиції прокуратури місцевого жителя засуджено за тяжкі злочини

 

Вінницьким районним судом та Вінницьким апеляційним судом Вінницької області підтримано позицію прокуратури та визнано винуватим раніше судимого жителя с. Іванківці Тиврівської територіальної громади у нанесенні побоїв, тілесних ушкоджень та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1 ст. 126, ст. 128, ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України).

 

Установлено, що обвинувачений наприкінці лютого 2021 року, у вечірній час, перебуваючи в гостях у свого знайомого в с. Черемошне Тиврівської територіальної громади під час спільного вживання алкогольних напоїв, в ході раптово виниклого конфлікту наніс господарю будинку декілька ударів по голові, після чого попрямував до гаража, побачив там автомобіль з ключем у замку запалення, запустив двигун автомобіля та розпочав виїзд з подвір’я. Побачивши це, власник автомобіля намагався зупинити зловмисника, однак останній, перебуваючи в стані сп’яніння, на вимогу припинити протиправні дії не відреагував, здійснив наїзд колесом автомобіля на ногу господаря, спричинивши останньому перелом ноги та поїхав у невідомому напрямку.

Правопорушника по «гарячих» слідах було затримано через декілька годин працівниками поліції, а викрадений автомобіль повернуто власнику.

 

За вироком суду першої інстанції, який підтримано судом апеляційної інстанції, за вказані діяння, 30-річного чоловіка засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 6 років і 4 місяці.

 

 

Прокурор Тиврівського відділу

Вінницької окружної прокуратури                       Максим ВЕСЕЛОВСЬКИЙ